37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Conducătorii auto vor putea achita vinieta în regim online

Conducătorii auto vor putea achita vinieta în regim online

09.02.2017920 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În debutul şedinţei de ieri a Cabinetului de miniştri, Prim-ministrul Pavel Filip a readus în discuție subiectul privind eliberarea vinietelor la trecerea frontierei de stat.

"Am solicitat să vedeți ce se întâmplă în vamă atunci când se formează cozi din cauza procedurii de achitare a vinietelor. Am rugat Ministerul Finanțelor, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și Serviciul Vamal să identifice soluțiile pentru ca procedura de plată a vinietelor să nu reprezinte o barieră de trecere a frontierei", a menționat șeful Executivului.

În acest context, Premierul a fost informat privind măsurile întreprinse în vederea simplificării mecanismului de încasare a taxei pentru vinietă.Astfel, începând cu data de 20 februarie, vinieta va putea fi achitată online, precum și la toate ghișeele Moldova Agroindbank, care au oficii în punctele de trecere a frontierei și pe întreg teritoriul țării.

Totodată, controlul asupra vinietei urmează a fi efectuat de Serviciul Vamal numai la ieșirea din țară, iar pentru eliminarea completă a problemelor ce țin de vinietă urmează a fi implementat softul e-vinieta.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...