37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   CNA a reţinut un fost angajat fiscal, bănuit de prejudicierea bugetului cu peste jumătate de milion de lei

CNA a reţinut un fost angajat fiscal, bănuit de prejudicierea bugetului cu peste jumătate de milion de lei

05.07.20171.019 views CNA
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Un fost şef-adjunct al Inspectoratului fiscal din Briceni a fost reţinut, acum câteva zile, după ce Serviciul Fiscal de Stat a sesizat CNA cu privire la un caz de fraudă legat de restituirea taxei pe valoare adăugată. Potrivit informaţiilor SFS, adjunctul şefului IFS Briceni ar fi dispus restituirea TVA din buget, în sumă de 510 202 lei, companiei Labean Prime, încălcând norma legală.

În urma acţiunilor de urmărire penală, fostul şef-adjunct al IFS Briceni a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind bănuit de comiterea abuzului de serviciu. Acesta se află, în prezent, în arest preventiv pentru 30 de zile, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare pe un termen de până la 6 ani sau o amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale - în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Cazul se află în gestiunea procurorilor anticorupţie.
În acţiunile sale, CNA a fost sprijint de Serviciul Fiscal de Stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...