37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANRE: Preţuri mai mici pentru benzină şi motorină. Gazul lichefiat s-a scumpit

ANRE: Preţuri mai mici pentru benzină şi motorină. Gazul lichefiat s-a scumpit

29.06.2016723 views Adevarul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit luni, 28 iunie, preţuri noi pentru următoarele două săptămâni, pentru benzină, motorină şi gaz lichefiat.

În perioada 29 iunie-12 iulie, preţul pentru un litru de benzină Premium-95 nu poate fi mai mare decât 16 lei şi 11 bani, motorina - 14 lei, iar gazul lichefiat, 7 lei şi 51 de bani.

Preţurile sunt micşorate doar pentru benzină şi motorină, faţă de cele stabilite pentru săptămânile precedente, când pentru benzină auto Premium-95 tariful nu putea depăşi suma de 16 lei şi 25 de bani litrul, pentru motorină, 14 lei şi 35 de bani şi pentru gazul lichefiat, 7 lei şi 29 de bani litrul. Asta înseamnă că gazul va costa cu 22 de bani mai mult.

Consiliul de Administrate al ANRE s-a autosesizat după ce în data de 26 mai mai multe companii petroliere au majorat preţurile la benzină şi motorină.

În rezultat, ANRE a decis că o dată la două săptămâni va stabili preţurile-plafon cu care pot fi comercializate produsele petroliere. Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE riscă sancţiuni.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...