37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ACAP RM invită la participarea în discuţii pe marginea Regulamentului privind controlul extern al calităţii lucrărilor de audit

ACAP RM invită la participarea în discuţii pe marginea Regulamentului privind controlul extern al calităţii lucrărilor de audit

25.11.20091.046 views ACAP
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

ACAP RM invită la participarea în discuţii pe marginea Regulamentului privind controlul extern al calităţii lucrărilor de audit

 

Asociaţia Contabililor şi Auditorilor Profesionişti al RM a fost invitată la elaborarea proiectului Regulamentului privind controlul extern al calităţii lucrărilor de audit.

 

Potrivit Legii privind activitatea de audit societăţile de audit, auditorii întreprinzători individuali sînt obligaţi să elaboreze şi să respecte politica şi procedurile de control al calităţii lucrărilor de audit în conformitate cu cerinţele standardelor de audit şi ale Codului privind conduita profesională a auditorilor şi contabililor.

Responsabil de supravegherea şi controlul activităţii auditorilor, auditorilor întreprinzători individuali şi a societăţilor de audit este Consiliul de supraveghere a activităţii de audit (CSAA) prin Serviciul de control şi verificare, care este un aparat permanent de lucru, format din 4 specialişti cu studii superioare în domeniul economico-financiar, cu statut de funcţionar public, angajaţi pe bază de contract individual de muncă, în conformitate cu prevederile Codului muncii. Serviciul de control şi verificare efectuează controlul asupra modului în care auditorii, societăţile de audit şi auditorii întreprinzători individuali respectă prevederile actelor legislative şi ale altor acte normative ce reglementează activitatea de audit, procedurile de control al calităţii lucrărilor de audit.

ACAP RM, în calitatea sa de membru al Federaţiei Internaţionale a Contabililor (IFAC), urmează un plan de acţiuni pentru susţinerea procesului de convergenţă şi îndeplinirea tuturor cerinţelor IFAC, una dintre măsurile prevăzute de acesta fiind obligaţia să contribuie la implementarea şi realizarea controlului calităţii lucrărilor de audit la nivel de ţară şi la nivel de asociaţie obştească. În acest sens, ACAP RM a întreprins un şir de măsuri, susţinute, în special de experţii asociaţiei olandeze Royal NIVRA, printre care petrecerea unui şir de seminare tematice pentru membrii săi şi pentru membrii CSAA pe parcursul anului 2009.

Astfel, una dintre fazele de finalizare a etapei pregătitoare de implementare a controlului calităţii lucrărilor de audit la nivel naţional este elaborarea Regulamentului privind controlul extern al calităţii lucrărilor de audit, proiectul căruia  îl propunem atenţiei Dvs. Opiniile Dvs pe marginea proiectului sunt aşteptate pînă la 7 decembrie 2009.

 

Persoanele interesate în participarea la discuţii pe marginea Regulamentului privind controlul extern al calităţii lucrărilor de audit sunt rugate să se adreseze la sediul ACAP RM la adresa: mun. Chişinău, str. M.Vaarlam, 65, of. 434, tel. 54 14 12, 54-14-95, e-mail: info@acap.md, persoane de contact: Marina Şelaru, Director executiv ACAP RM, şi Svetlana Bordian, manager ACAP.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Este un regulament foarte important pentru auditori, deoarece in baza lui ei vor fi verificati

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...