37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Peste 15 mii de solicitări a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii depuse on-line

Peste 15 mii de solicitări a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii depuse on-line

15.04.2019681 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

De la începutul anului curent prin intermediul serviciului „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii" au fost depuse circa 2500 de cereri. Serviciul a fost lansat pe www.cnas.md şi www.servicii.gov.md  de la finele anului 2016, de atunci fiind depuse 15 257 de cereri pentru acordarea indemnizaţiilor sus-numite.

Serviciul „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii" acordă posibilitate de a solicita în regim on-line 24 din 24 de ore diferite prestaţii pentru familiile cu copii: indemnizaţia unică la naşterea copilului, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi indemnizaţia paternală.

La utilizarea serviciului "e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii" dispare necesitatea persoanei a se deplasa la casa teritorială de asigurări sociale pentru solicitarea indemnizaţiilor, precum şi colectarea şi prezentarea actelor necesare, astfel se economiseşte timpul de solicitare a indemnizaţiilor.

Este important că cererea electronică poate fi acceptată în cazul când copilul este înregistrat în Registrul de stat al populaţiei. De menţionat, prin intermediul acestui serviciu persoana poate verifica statutul cererii depuse.

Casa Naţională de Asigurări Sociale comunică că solicitanţii pot consulta "Ghidul utilizatorului" privind descrierea consecutivităţii procesului de depunere a cererilor electronice pentru stabilirea indemnizaţiilor pe pagina servciului e-Cerere.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...