37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   TAXA pentru EXPORTUL nucilor va fi ELIMINATĂ

TAXA pentru EXPORTUL nucilor va fi ELIMINATĂ

04.02.20141.372 views Ziarulnațional.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

TAXA pentru EXPORTUL nucilor va fi ELIMINATĂ

Taxa de 1,5 la sută la exportul de nuci va fi eliminată. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către premierul Iurie Leancă.

Șeful Guvernului a cerut ministerelor Agriculturii și Industriei Alimentare, Finanțelor și Economiei să elaboreze un proiect de modificare a cadrului normativ, astfel încât această taxă să fie scoasă.

Iurie Leancă a dispus acest lucru ca urmare a consultărilor pe care le-a avut cu reprezentanții mediului de afaceri, în cadrul Consiliului Economic.

Potrivit acestora, taxa este una învechită și este o barieră în calea exporturilor, iar pe deasupra creşte și costul exporturilor. În plus, eliminarea taxei este dictată de angajamentele asumate de R. Moldova la respectarea prevederilor acordurilor OMC. R. Moldova a liberalizat regimul de export al mărfurilor, astfel nicio taxă la export nu poate fi aplicată.

R. Moldova exportă anual 11-13 mii de tone de nuci, ceea ce constituie 2% din volumul exporturilor. Aproape toate nucile moldovenești ajung în Uniunea Europeană.

Comentarii

  1. grisha spune:

    Bravo, demult trebuia. De eliminat toate taxele la export! (si de taxat sever numai exportul de oameni sau mai stiu eu chestii de genul instrainarii averii nationale la preturi simbolice:).

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...