37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Aparatele de casă și control (ACC) din Moldova vor trebui să facă schimb de date cu organele fiscale în regim online

Aparatele de casă și control (ACC) din Moldova vor trebui să facă schimb de date cu organele fiscale în regim online

31.07.20172.047 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Acestea sunt prevederile proiectului de cerințe tehnice față de ACC, pe care ministerul Finanțelor l-a prezentat pentru consultări publice.

În document, sunt prezentate cerințele tehnice pentru înregistrarea ACC și includerea lor în Registrul unic, sunt definite tipurile de ACC și capacitățile funcționale. În proiectul de document este stabilit că în registru se înregistrează ACC, care sunt folosite la următoarele domenii de activitate economică:

  • comerț și servicii; 
  • schimb valutar;
  • servicii de taxi;
  • distribuirea produselor petroliere și gazului.

Totodată, în registu pot fi incluse doar acele ACC care asigură schimbul online a datelor cu Serviciul Fiscal de Stat, prin linii de comunicare fixă și mobilă. În document, sunt prezentate cerințele pentru operațiunile de bază și regimul de lucru al ACC, sunt deschise cerințele tehnice obligatorii față de ACC (carcasă, marcaj, stabilitate meteo, conectare la electricitate).
Spre exemplu, ACC la serviciul de taxi trebuie să reziste la un interval mai mare de temperatură - de la -20 °С la +55 °С, iar cele staționare - 5-40 °С mai sus de zero.

De asemenea, au fost prezentate cerințele obligatorii pentru îndeplinirea funcțiilor fiscale ale ACC - acestea trebuie să aibă modul fiscal - element tehnic cu un anumit program de funcții, cu memorie fiscală și posibilitatea de a păstra și imprima cel puțin 1830 de rapoarte fiscale pe zi. Cerințele generale și specifice sunt descrise separat pentru fiecare sferă de activitate, la care se aplică ACC. Proiectul poate fi consultat adăugător aici.

Comentarii

  1. Valeria spune:

    Ei,si cui o sai stee mai bine de la toata informatia aceasta,care se va acumula la FISC???!!!!…Numai procurarea,instalarea,deservirea acestui aparat kite mijloace banesti,uriase o sa necesite!!!!……Cineva ,din cei,ce inventeaza asemenea leji, sa ghindit la faptul,ca intreprinderile mici,ce cu greu isi duc exzistenta in conditiile prezente,dar achita toate impozitele si ii intretin,inclusiv si pe dinsii,pur si simplu o sa se inchida sub povara cheltuielilor acestora, neefective???!!!…Alte probleme in Statul nostru nu-s???!!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...