37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noi întreprinderi din industria ușoară beneficiare de cota 0 a TVA

Noi întreprinderi din industria ușoară beneficiare de cota 0 a TVA

12.05.20171.313 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Lista întreprinderilor din industria uşoară şi a tipurilor de servicii prestate de către acestea pe teritoriul Republicii Moldova solicitanţilor plasării mărfurilor sub regim vamal de perfecţionare activă, impozitate cu TVA la cota zero, se majorează cu 15 agenți economici, potrivit completărilor Ministerului Economiei din 28 aprilie 2017 în anexa la ordinul nr. 46 din 04.05. 2010

Completările au fost publicate în Monitorul Oficial din 5 mai 2017.

Contractele încheiate de aceste întreprinderi cu solicitanții plasării mărfurilor în regim de perfecționare activă, care sunt companii cunoscute din Europa, au fost semnate în perioada anului curent sau la finele lui 2016. Tipul serviciilor prestate ține de confecționarea articolelor de vestimentație, accesoriilor, vopsirea materialelor utilizate pentru acestea.

Serviciile prestate de către întreprinderile industriei ușoare pe teritoriul RM în cadrul contractelor de prelucrare în regim vamal de perfecționare activă, în conformitate cu art.104, lit.g al Codului fiscal sunt impozitate la cota 0 a TVA. Tipul serviciilor care cad sub incidența acestei prevederi, precum și modul de administrare a acestor servicii, sunt stabilite de Guvern. Livrarea mărfurilor legate de serviciile oferite se consideră parte de livrare a serviciilor.

În prezent Lista întreprinderilor industrie ușoare, care activează regimul vamal nominalizat, include peste 700 de agenți economici.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...