37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Producătorii de miere şi lapte pot accesa granturi pentru dezvoltarea afacerii

Producătorii de miere şi lapte pot accesa granturi pentru dezvoltarea afacerii

20.10.20161.004 views TeleRadio Moldova
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Producătorii de miere şi lapte pot accesa granturi în cadrul fazei a doua a proiectului Agricultura Competitivă, ce a fost lansată ieri. Pentru implementarea celei de-a doua faze a proiectului sunt prevăzute zece milioane de dolari, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Eligibili pentru obţinerea granturilor sunt grupurile de producători de cel puţin cinci membri, care au activat în sectorul agricol respectiv nu mai puţin de trei ani și care nu au datorii faţă de buget. Suma maximă de care va putea beneficia fiecare beneficiar este de 350 de mii de dolari.

Granturile vor fi oferite în avans, însă debursarea banilor va avea loc pe etape, în funcţie de contribuţia efectuată de grupul de producători, a specificat directorul general al Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), Nicolae Ciubuc.

„Granturile vizează investițiile pentru infrastructura de post-recoltare.Aici vorbim despre depozitele frigorifice, case de ambalare, echipamente de prelucrare primară a fructelor și legumelor. Mai nou, în cadrul celei de-a doua faze a proiectului pot accesa granturi și producătorii miere și lapte", a specificat Nicolae Ciubuc.

Tot astăzi a fost lansat şi programul de granturi investiţionale „Sporirea productivităţii printr-un management durabil al solului", care acordă suport financiar nerambursabil post-investiţional producătorilor agricoli care au implementat tehnologii de management durabil al solului. Mărimea unui grant nu va depăşi 20 de mii de dolari.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...