37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Solicită Bonul de casă, de responsabilitatea fiecăruia din noi depinde bunăstarea întregului popor!

Solicită Bonul de casă, de responsabilitatea fiecăruia din noi depinde bunăstarea întregului popor!

19.09.20161.210 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Mereu suntem în aşteptarea unor timpuri mai bune, salarii decente, a unor posibilităţi şi oferte sociale adecvate societăţii sau deceniului în care trăim.

Astăzi, suntem în situația în care abuzul major vine de partea unor contribuabili, care dispun de restaurante, magazine, baruri, case de schimb valutar, prestatorii de servicii de transport inclusiv, în regim taxi etc. care nu eliberează bonuri de casă.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat ține să atenționeze, că la efectuarea decontărilor băneşti în numerar pentru operaţiunile economice cu plătitorii, contribuabilii care încasează, integral sau parţial, cu numerar, carduri de credit/debit sau substitute de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a serviciilor prestate direct către populaţie sunt obligați să utilizeze mașina de casă și control, eliberând plătitorilor bonurile de casă emise de acestea.

Bonul de casă presupune o contribuţie a fiecăruia dintre noi la prosperarea societăţii în care trăim. Fiecare bon de casă achitat însumează până la 30% impozite şi taxe. Eliberarea bonului de casă garantează că aceste impozite se achită şi se acumulează în bugetul statului. Ulterior, ele sânt redirecţionate spre achitarea pensiilor, achitarea salariilor lucrătorilor din învăţământ, din medicină şi către diverse proiecte de menire socială.

Toate acestea sunt posibile numai prin participarea deplină, activă şi conştientă a fiecăruia dintre noi la viaţa de zi cu zi a statului.

Astfel, Serviciul Fiscal de Stat vine cu o doleanță către cetățeni de a face un mic efort de a cere bonul de casă la orice achiziţie efectuată prin ce şi veţi contribui enorm la suplinirea bugetului ţării, asigurând tinerilor noştri aici în ţară locuri de muncă remunerate corespunzător, bătrânilor o existenţă liniştită, suferinzilor speranţa în ziua de mâine. Prin solicitarea bonului de casă cetățenii se v-or implica activ în procesul de colectare a impozitelor şi taxelor, creşterea încasărilor la buget contribuind direct la asigurarea bunăstării societăţii, ceea ce în final se va răsfrânge pozitiv asupra calităţii vieţii cetăţeanului şi a prosperităţii statului şi a întregii societăţi.

Ține să atenționăm, că o cumpărătură în absenţa bonului de casă înseamnă că în mod pasiv, persoana lipseşte bugetul de banii care ar rezulta din plata impozitelor şi taxelor.

Serviciul Fiscal de Stat intervine cu un apel către domniile voastre, să solicitați bonul de casă, iar în caz de neeliberare a acestuia, să apelaţi telefonul 080001525.

"Cere bonul de casă!", și vei contribui la combaterea evaziunii fiscale.

Doar implicarea îți asigură bunăstarea!

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...