37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a aprobat anularea obligativităţii ştampilei pentru agenţii economici

Guvernul a aprobat anularea obligativităţii ştampilei pentru agenţii economici

21.04.20161.583 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În cadrul şedinţei de ieri, Executivul a aprobat un set de modificări şi completări la unele acte legislative care prevăd anularea obligativităţii ştampilei pentru agenţii economici. Modificările stipulează expres dreptul opţional al agenţilor economici de a utiliza şi/sau aplica ştampila în activitatea lor.

Acestea însă nu se referă şi la instituţiile publice, pentru care ştampila rămâne a fi obligatorie din motiv că aceasta este o confirmare a unei acțiuni a statului.

Proiectul are drept scop ameliorarea climatului antreprenorial, îmbunătăţirea mediului investiţional local şi facilitarea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Amintim că, anterior, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat Ministerului Justiţiei să iniţieze procedura de relansare a iniţiativei privind eliminarea obligativităţii ştampilei pe contracte şi alte acte ale agenţilor economici.

Decizia în cauză face parte din Planul de acţiuni pentru implementarea Strategiei reformei cadrului de reglementare a activităţii de întreprinzător pentru anii 2013-2020.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...