37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Guvernul a aprobat simplificarea procedurii de iniţiere a afacerii

Guvernul a aprobat simplificarea procedurii de iniţiere a afacerii

21.03.2016979 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Antreprenorii din Republica Moldova vor putea deschide o afacere în domeniul comerţului fără a solicita o autorizaţie de la autoritatea publică locală în care intenţionează să-şi desfăşoare activitatea, ci doar prin notificarea  acesteia.

Simplificarea procedurii este prevăzută în proiectul de lege, aprobat vineri de către Guvern, privind operarea amendamentelor la cadrul legal ce vizează modificarea procedurii de obținere a autorizațiilor în comerț.

În prezent, obținerea unei autorizații în comerț durează peste două luni și dosarul depus la Primărie conține circa şapte acte permisive, eliberate de diferite autorităţi.

Trecerea la sistemul de notificări va permite agenţilor economici interacţiunea doar cu Primăria, care la rândul ei va transmite informaţii despre noul comerciant, prin ghişeul unic. Totodată, eficientizarea procesului va reduce, de la 7 la 1, numărul de documente necesare obţinerii autorizaţiei.

Toate modificările au fost elaborate în conformitate cu prevederile Strategiei de dezvoltare a comerţului interior, în comun cu experţii internaţionali, şi au drept scop stimularea activității antreprenoriale, facilitarea lansării noilor afaceri în comerț prin simplificarea procedurilor de autorizare și eliminarea practicilor de corupție.

Documentul urmează să fie examinat de Parlamentul Republicii Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...