37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Comunicat informativ privind imprimarea de sine stătător a facturilor fiscale

Comunicat informativ privind imprimarea de sine stătător a facturilor fiscale

23.02.20162.269 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Potrivit modificărilor operate în Ordinul Ministerului Finanțelor nr.115 din 06.09.2010 prin intermediul Ordinului Ministerului Finanțelor nr.199 din 10.12.2015 a fost liberalizată procedura de solicitare a seriei și diapazonului de numere pentru imprimarea de sine stătător a facturilor fiscale.

În conformitate cu noile norme agenții economici care dispun de un sistem computerizat de evidență primară beneficiază de dreptul imprimării de sine stătător a facturilor fiscale și anexelor la acestea pe hârtie specială cu însemne de protecție pentru documentarea livrărilor lor.

Semnele de protecție se stabilesc de către agentul economic conform necesităților și posibilităților proprii.

Prin urmare, entitatea de sine stătător va stabili semnele de protecție și calificativul hârtiei speciale pentru entitatea sa.

Concomitent, menționăm că gradul de protecție al hârtiei speciale și gamă coloristică pentru exemplarele formularelor facturilor fiscale stipulate la pct.2 și pct.3 al Ordinului Ministerului Finanțelor nr.115 din 06.09.2010 se referă doar la blanchetele de facturi fiscale executate tipografic.

Astfel, subiecții impozabili cu TVA care imprimă de sine stătător facturi fiscale își pot exercita dreptul la procurarea hârtiei de la orice furnizor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...