37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS exclude practica fiscală de legalizare anuală a Registrelor mașinilor de casă şi de control

SFS exclude practica fiscală de legalizare anuală a Registrelor mașinilor de casă şi de control

03.03.20151.510 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) comunică că, în scopul eficientizării administrării fiscale, prin minimizarea cheltuielilor contribuabililor, se exclude practica fiscală de legalizare anuală a Registrelor mașinilor de casă şi de control (RMCC) la SFS.

Dat fiind faptul că, conform prevederilor art. 5 alin. (3) din Legea "Cu privire la registre" nr. 71-XVI, din 22 martie 2007, registrele private se instituie de către persoane fizice sau persoane juridice de drept privat în scopuri care nu contravin legii, responsabilitatea autenticității informației reflectate în registrele MCC o poartă posesorii acestor registre.

Astfel, începând cu 01 martie 2015, contribuabilii vor legaliza RMCC numai la înregistrarea (reînregistrarea) mașinilor de casă şi de control cu memorie fiscală. Respectiv, RMCC deschise ulterior se vor considera ca prelungirea RMCC legalizat la înregistrarea (reînregistrarea) MCC și nu se vor legaliza suplimentar la SFS.

În această ordine de idei, contribuabilii vor ţine RMCC în strictă conformitate cu regulile respective, nedepăşind prevederile art. 23 alin. (4) din Legea contabilităţii nr. 113-XVI, din 27 aprilie 2007, asumându-şi răspunderea pentru integritatea acestora.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Este o initiativa buna. De mult trebuia

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...