37.9k
Home  »  Articole  »  Contabilitate   »   Specificul înregistrării ajutoarelor materiale în evidența contabilă

Specificul înregistrării ajutoarelor materiale în evidența contabilă

31.01.20175.186 views Adrian Ştirbu, Auditor

În acest material o să încercăm să răspundem la următoarele întrebări: Cum se contabilizează ajutoarele materiale? La ce cont contabil se ține evidența acestora? În conformitate cu art. 1651 din Codul muncii al RM, angajatorul este în drept să acorde anual salariaţilor ajutor material în modul şi condiţiile prevăzute de contractul colectiv de muncă şi/sau de actele normative în vigoare. Ajutorul material poate fi acordat salariatului, în baza cere...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

  1. Baciu Stela spune:

    Bună ziua.
    Spuneți-mi vă rog care este :Specificul înregistrării ajutoarelor materiale în evidența contabilă,primite de către persoane juridice.
    ex:motorina acordată agenților economici agricoli
    Mulțumesc.

    1. Adrian spune:

      Buna ziua, puteti sa dati mai multe detalii privind acest ajutor material? care sint documentele de primire? sint careva conditii pentru aceste ajutoare puse de donator?
      care este institutia care a acordat aceste ajutoare?

  2. Baciu Stela spune:

    Buna ziua.
    Depunind o cerere catre AIPA „CERERE de calculare și acordare a ajutorului
    Anexa nr. 1 la Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România, destinat suportului agricultorilor afectați de seceta din 2020”
    am primit motorina sub factura fiscala cu mentiunea -titlu gratuit .

    1. Adrian spune:

      SNC Stocuri
      P. 24. Stocurile obținute în urma ieşirii/reparaţiei activelor imobilizate şi obiectelor de mică valoare şi scurtă durată, precum şi deşeurile recuperabile se evaluează la valoarea justă şi se contabilizează ca majorare a stocurilor şi diminuare a imobilizărilor corporale, stocurilor, costurilor activităţilor de bază şi/sau auxiliare, majorare a veniturilor curente etc. Stocurile primite cu titlu gratuit (ca donație) se evaluează conform datelor din documentele primare de intrare sau la valoarea justă, cu suplimetarea în cazurile necesare a costurilor direct atribuibile. Costul acestor stocuri se contabilizează ca majorare concomitentă a stocurilor și a datoriilor (veniturilor anticipate). Pe măsura utilizării, valoarea stocurilor primite cu titlu gratuit se decontează la venituri curente. Conform politicilor contabile costul stocurilor primite cu titlul gratuit pot fi contabilizate ca majorare concomitentă a stocurilor și a veniturilor curente.

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...