37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Din 1 mai începe marcarea obligatorie cu timbru de consum. Vezi care produse sunt pasibile

Din 1 mai începe marcarea obligatorie cu timbru de consum. Vezi care produse sunt pasibile

19.04.2021164 views CTIF
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Produsele alcoolice și cele din tutun introduse pe teritoriul Republicii Moldova și destinate a fi consumate pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale, vor fi pasibile marcării obligatorii cu timbru de consum începând cu 1 mai 2021. Modificarea respectivă vine în rezultatul completărilor operate în articolul 4 din Legea nr. 1054/2000, pentru punerea în aplicare a titlului IV din Codul fiscal al Republicii Moldova.  E de menționat și faptul că design-ul timbrelor de consum a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 20 din 02.02.2021 „Cu privire la modificarea Ordinului Ministerului Finanțelor nr. 91 din 07.06.2019 „Cu privire la aprobarea design-ului mărcii „Timbru de acciz”.

Timbrele de consum trebuie să fie aplicate pe ambalajul produsului, pe locurile special prevăzute și indicate în anexele la Regulamentele aprobate prin Hotărârile Guvernului nr. 1481/2006 și nr. 1427/2007, astfel încât deschiderea ambalajului să asigure deteriorarea timbrului lipit. În cazul în care ambalajul individual al produsului este învelit cu celofan sau este prevăzut cu un alt înveliș de protecție transparent, marcajele se aplică sub acest înveliș.

Un fapt important e și că modul de procurare, utilizare și aplicare a timbrelor de consum este similar cu cea a timbrelor de acciz.În acest sens, legislația în vigoare stabilește obligația marcării în timpul fabricării a producției alcoolice și din tutun – până la perfectarea importului acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...