37.9k
Home  »  Instruire   »   Contabilizarea cheltuielilor de deplasare și reprezentanță: Interpretări eronate și recomandări

Contabilizarea cheltuielilor de deplasare și reprezentanță: Interpretări eronate și recomandări

25.06.2021

Proactive

În condițiile globalizării economiei apare din ce în ce mai mult necesitatea ca o entitate să-și trimită salariații în deplasări interne (în interiorul țării) și/sau externe, pentru a contribui sub diverse forme la realizarea de venituri.

Astfel, se pune problema cheltuielilor cu deplasările în țară și în străinătate: prevederi legale aplicabile, regimul fiscal-contabil, dar și modul de documentare corespunzătoare acestora.

Deopotrivă, pentru dezvoltarea afacerilor, obișnuim să acordăm partenerilor de afaceri diverse cadouri ori tratații (mese la restaurant), în vederea consolidării relațiilor cu aceștia. În legislația fiscală aceste costuri sunt denumite ”cheltuieli de reprezentanță/protocol”.

În acest sens, trebuie să știi care este documentația specifică și condiţiile principale ce trebuiesc îndeplinite pentru deductibilitatea cheltuielilor de reprezentanţă în scopuri fiscale.

Având în vedere numărul mare de întrebări cu care se confruntă contabilii și administratorii, Proactive organizează un seminar tematic, în cadrul căruia se vor prezenta și interpreta aspectele legislative, studii de caz, normele metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul de delegare al personalului, dar și aspecte legate de protocol (reprezentanță).

Câteva subiecte alte seminarului:

  1. Cadrul normativ al cheltuielilor de deplasare și de reprezentanță
  2. Perfectarea documentară a cheltuielilor de deplasare
  3. Drepturile și obligațiile angajatului pe perioada deplasării
  4. Modul de calcul al cheltuielilor de deplasare
  5. Aspecte contabile și fiscale privind cheltuielile de deplasare (în diferite situații)

Vezi programul COMPLET aici: https://pro-active.md/cheltuieli-deplasare/

Formator: Cușmăunsă Rodica
Data: 8 Iulie
Locație: online
Înregistrează-te aici: https://pro-active.md/cheltuieli-deplasare/
Investiție: de la 790 lei

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...