37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Codul muncii ar putea fi modificat. Sunt vizate formele atipice de angajare, inclusiv munca la distanță

Codul muncii ar putea fi modificat. Sunt vizate formele atipice de angajare, inclusiv munca la distanță

19.07.2019890 views Bizlaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Codul muncii ar putea fi din nou modificat. De această dată este vorba despre reglementarea formelor atipice de angajare, cum este și munca la distanță. Potrivit Confederației Naționale a Patronatului din Moldova, partenerii sociali implicați în negocierea noilor norme au participat, recent, la un atelier de lucru la acest subiect, organizat cu suportul Organizației Internaționale a Muncii.

Și anume, în cadrul evenimentului au fost discutate practicile regionale privind agentul de angajare temporară și munca la distanță. Pentru alte modalități atipice de ocupare țara noastră dispune de mecanisme de aplicare.

Patronatele afirmă că aceste forme alternative constituie o alternativă în angajare și poate aduce beneficii tuturor constituienților relațiilor de muncă. Discuțiile privind modificările legislative urmează să fie dezbătute pe platforma grupului tripartit în jumătatea a doua a anului curent.

De asemenea, în cadrul atelierului au fost abordate subiecte ce țin de clauzele de neconcurență în Contractul individual de muncă pe care Moldova nu le are, plata orelor libere a timpului de muncă suplimentară, flexibilitatea raporturilor de muncă inclusiv pentru persoanele care îmbină viața profesională cu cea de familie.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...