37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Noi cerințe de igienă a produselor alimentare, aprobate de Parlament în lectură finală

Noi cerințe de igienă a produselor alimentare, aprobate de Parlament în lectură finală

29.12.20171.217 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În premieră, vor fi stabilite cerinţe generale de igienă a produselor alimentare pe întreg lanțul alimentar. Parlamentul a aprobat, în ședința din 21 decembrie curent, Legea privind Cerințele generale de igienă a produselor alimentare, în lectură finală, cu votul a 61 de deputați.

Astfel, se vor stabili normele generale de igienă a produselor alimentare pentru operatorii din businessul alimentar. Acestea se vor referi la asigurarea siguranţei produselor alimentare pe tot lanţul alimentar, verificarea corespunderii produselor alimentare importate la cerinţele de igienă a produselor alimentare naţionale echivalente celor din Uniunea Europeană. Totodată, vor fi implementate procedurile bazate pe principiile Analizei pericolelor şi punctelor critice de control - Hazard Analysis and Critical Control Point, împreună cu aplicarea bunelor practici de igienă.

Cerinţele se vor aplica tuturor etapelor de producţie, de procesare şi de distribuţie a produselor alimentare, precum şi activităţilor de export. Acestea nu se vor aplica producţiei primare destinate consumului casnic privat, preparării casnice și depozitării produselor alimentare destinate consumului casnic privat.

La fel, noua lege cuprinde prevederi cu privire la cerinţele de structură, de organizare şi de igienă pentru unităţi, proceduri de autorizare şi/sau înregistrare a acestor unităţi, cerinţe de depozitare şi de transport, cât şi cerinţele privind marcajele de igienă.

Legea va intra în vigoare după șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...