37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Discuţii publice asupra proiectului Legii privind auditul situaţiilor financiare

Discuţii publice asupra proiectului Legii privind auditul situaţiilor financiare

20.12.2016900 views Ministerul Finanțelor al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanţelor a organizat vineri, 16 decembrie 2016, consultări publice cu reprezentanţii autorităţilor administraţiei publice, mediului academic, ACAP, Ecofin, AFAM, PWC, KPMG, Ernst&Young şi Deloitte & Touche referitor la proiectul Legii privind auditul situaţiilor financiare.

În timpul discuţiilor au fost prezentate principalele prevederi ale proiectului de lege, domeniul de aplicabilitate al acestuia ş.a. Totodată, în discuţii s-a pus accent pe prevederile proiectului de lege care se referă la înregistrarea entităţilor de audit, finanţarea Consiliului de supraveghere publică a auditului, instituţie care urmează a fi instituită după aprobarea proiectului de lege, tipurile de sancţiuni şi modul de aplicare pentru efectuarea necorespunzătoare a auditului ş.a.

Ministerul Finanţelor acumulează informaţii privind cele mai bune practici în domeniu pentru a definitiva un document simplist, util şi eficient. De altă parte reprezentanţii profesiei de audit din Moldova cred că pînă la aprobarea proiectului trebuie să fie examinate toate aspectele teoretice şi practice pentru  a obţine un document eficient.

Suplimentar, comunicăm că, joi, 15 decembrie 2016, în cadrul Ministerului Finanţelor au fost organizate discuţii publice şi asupra proiectului Legii contabilităţii.

Proiectul Legii privind auditul situaţiilor financiare poate fi accesat la următorul link.

Notă: Proiectul Legii privind auditul situaţiilor financiare a fost elaborat în baza conceptului de transpunere a Directivei europene privind auditul în legislaţia naţională  cu suportul unui consultant local în cadrul proiectului regional STAREP, proiect administrat de CFRR al Băncii Mondiale (www.worldbank.org/cfrr). Se preconizează punerea în aplicare a legii din 1 ianuarie 2018.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...