37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Despre condițiile prelungirii contractului individual de muncă

Despre condițiile prelungirii contractului individual de muncă

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Despre condițiile prelungirii contractului individual de muncă

 


Întrebare: De ce angajatorul
încheie contractul individual de  munca doar pentru 1 lună? După  ce expiră luna, angajatorul prelungește  contractul tot cu 1 lună și așa în continuare… 

 

Raspuns: Contractul individual de muncă (în continuare CIM) se încheie, de regulă, pe durată nedeterminată. CIM poate fi încheiat şi pe o durată determinată, ce nu depăşeşte 5 ani, în condiţiile prevăzute de  Codul Muncii  (în continuare CM) al R.M.  

 

In conformitate cu art. 55 al CM al RM, CIM poate fi incheiat pentru perioada îndeplinirii unor lucrări temporare cu o durată de pînă la 2 luni, precum şi în cazul unor lucrări sezoniere care, în virtutea condiţiilor climaterice, se pot desfăşura numai într-o perioadă anumită a anului.

 

In caz cînd condițiile CIM încheiat pe termen determinat sunt în conformitate cu art. 55 al CM al RM și angajatorul sau angajatul solicita prelungirea pe termen de 1 luna a termenului CIM (nu au fost finisate în termen lucrarile temporare) durata CIM poate fi prelungită cu semnarea unui acord la CIM. In caz cînd CIM nu a fost prelungit, iar angajatul iși indeplinește obligațiunile stipulate în CIM, CIM se va considera încheiat pe termen nedeterminat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...