37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANSA şi CCI vor coopera în promovarea mediului de afaceri și valorificarea produselor autohtone

ANSA şi CCI vor coopera în promovarea mediului de afaceri și valorificarea produselor autohtone

06.12.2017770 views INFOTAG
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) şi Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) vor coopera în promovarea mediului de afaceri și valorificarea produselor autohtone. Un acord în acest sens a fost semnat de către directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, şi directorul CCI, Sergiu Harea.

Surse din cadrul ANSA au relatat pentru INFOTAG că instituţiile vor coopera în realizarea de programe, proiecte în domeniul siguranței alimentelor; contribuirea la procesul de conștientizare a dreptului fiecărui consumator de a obține informații complete și veridice despre alimentele comercializate organizarea cursurilor de instruire, misiuni economice ce au drept scop informarea mediului de afaceri despre cerințele import-export al produselor alimentare.

Gheorghe Gaberi şi-a exprimat speranţa la o conlucrare mai strânsă cu CCI, ceea ce ar oferi servicii mult mai profesionale, reducând timpul necesar pentru conformarea formalităților existente.

Sergiu Harea a declarat că CCI are drept scop facilitarea comerțului și promovarea produselor naționale atât în țară, cât și peste hotare.

„Semnarea unui acord de cooperare va permite instituțiilor noastre să ofere mediului de afaceri servicii potrivit cadrului legislativ național în domeniul siguranței alimentelor, dar și să promoveze produsele autohtone în țară și peste hotare", consideră el.

Părțile au convenit ca în cadrul expoziției naționale „Fabricat în Moldova 2018", ANSA să participe cu un stand și să organizeze un eveniment de informare a businessmenilor despre siguranța alimentelor, import şi export.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...