37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi ContabilȘef   »   Organizațiile necomerciale ar putea fi înregistrate într-un timp redus. Vezi care va fi termenul

Organizațiile necomerciale ar putea fi înregistrate într-un timp redus. Vezi care va fi termenul

07.05.2018835 views
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Termenul de înregistrare a organizațiilor necomerciale, ar putea fi redus de la 30 la 15 zile. Parlamentul a aprobat, într-o ședință curentă, proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale, în prima lectură. Președintele Parlamentului, a menționat că, noua lege va reglementa cadrul juridic al organizațiilor necomerciale prin simplificarea procedurilor în activitatea acestora și racordarea la cele mai bune practici internaționale privind libertatea de asociere. Acesta subliniază că, pentru prima dată, în legislația națională apar noțiuni precum înființarea organizațiilor necomerciale de către partidele politice și forma de organizare juridică a organizațiilor necomerciale. Potrivit proiectului, organizaţia necomercială va fi înregistrată de către Agenţia Servicii Publice și va dobândi personalitate juridică din momentul înregistrării. Pentru înregistrarea organizaţiei necomerciale, a modificărilor şi completărilor la statutul acesteia, nu se percepe taxă. Organul înregistrării de stat, în termen de 15 zile de la primirea documentelor, adoptă decizia de înregistrare sau de refuz în înregistrarea organizaţiei necomerciale. Amintim că, anterior organizațiile necomerciale erau înregistrate de către Ministerul Justiției. Noile reglementări, vor stabili principiile de constituire şi încetare a organizaţiilor necomerciale, de desfăşurare a activităţii, precum şi procedura de obţinere a statutului de utilitate publică. Totodată, vor fi eliminate restricțiile teritoriale de activitate și cele pentru anumite categorii de persoane de a constitui și participa în calitate de fondatori, membri sau conducători în cadrul organizațiilor necomerciale. Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.
Termenul de înregistrare a organizațiilor necomerciale, ar putea fi redus de la 30 la 15 zile. Parlamentul a aprobat, într-o ședință curentă, proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale, în prima lectură. Președintele Parlamentului, a menționat că, noua lege va reglementa cadrul juridic al organizațiilor necomerciale prin simplificarea procedurilor în activitatea acestora și racordarea la cele mai bune practici internaționale privind libertatea de asociere. Acesta subliniază că, pentru prima dată, în legislația națională apar noțiuni precum înființarea organizațiilor necomerciale de către partidele politice și forma de organizare juridică a organizațiilor necomerciale. Potrivit proiectului, organizaţia necomercială va fi înregistrată de către Agenţia Servicii Publice și va dobândi personalitate juridică din momentul înregistrării. Pentru înregistrarea organizaţiei necomerciale, a modificărilor şi completărilor la statutul acesteia, nu se percepe taxă.Organul înregistrării de stat, în termen de 15 zile de la primirea documentelor, adoptă decizia de înregistrare sau de refuz în înregistrarea organizaţiei necomerciale. Amintim că, anterior organizațiile necomerciale erau înregistrate de către Ministerul Justiției. Noile reglementări, vor stabili principiile de constituire şi încetare a organizaţiilor necomerciale, de desfăşurare a activităţii, precum şi procedura de obţinere a statutului de utilitate publică. Totodată, vor fi eliminate restricțiile teritoriale de activitate și cele pentru anumite categorii de persoane de a constitui și participa în calitate de fondatori, membri sau conducători în cadrul organizațiilor necomerciale. Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...