Prima  |  Noutăţi  |  Noutăţi generale  |  Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar, aprobată de Guvern

Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar, aprobată de Guvern

05.10.2017   210  Guvernul RM
imprimare

Executivul a aprobat ieri Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a Î.S. „Calea Ferată din Moldova pentru anii 2018-2021", elaborat la inițiativa Premierului Pavel Filip și a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Documentul vine să asigure modernizarea infrastructurii feroviare și dezvoltarea acesteia în vederea asigurării sustenabilității financiare și sporirii atractivității Căii Ferate pentru transportatorii naţionali şi internaţionali.

Concepția conține analiza situației actuale a sectorului feroviar, problemele existente în domeniu și instrumentele de soluționare a acestora, în vederea creării unui sector feroviar funcțional și eficient, în conformitate cu legislația UE. În acest sens, este prevăzută inițierea reorganizării prin separare a Î.S. „Calea Ferată din Moldova" (CFM) în trei societăți pe acțiuni independente pentru infrastructură, călători și mărfuri.

Împărțirea activităților CFM în trei sectoare, care vor exercita activitatea pe piața transporturilor în mod autonom, va permite separarea strictă a sarcinilor, garantarea independenței societăților și orientarea acestora spre competitivitate în afaceri.

Totodată, printre obiectivele concepției se numără crearea Agenției Feroviare, a Autorității de Investigare a Accidentelor, precum și deschiderea pieței feroviare din Republica Moldova pentru actori privați și atragerea noilor operatori feroviari.

Comentarii Adaugă comentariu
 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.