Prima  |  Articole  |  Contabilitate | Diferențele de curs valutar în calitate de costuri privind îndatorarea

Diferențele de curs valutar în calitate de costuri privind îndatorarea

06.01.2015   5577   4   Veaceslav Ciobanu, Contabil certificat ACAP, auditor

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

imprimare
Această informație este protejată! Vă rugăm să vă înregistrați.

Membru nou
Pentru accesarea informațiilor protejate,
Vă rugăm să completați
forma de înregistrare.

Autentificare
Email:
Password:  
Comentarii Adaugă comentariu
ghenadie negara / 19.01.2015 10:09
cu rezolvarea problemelor nu va grabiti, intrucit viata nu sta pe loc, astfel ca si problemle vor evolua, insa ce este bun in SNC urile noi, acestea sunt f flexibile, chir si in comparatie cu IFRS urile. problema aboradta este o problema chiar si ptr IFRS 23, iar norma invocata din SNC este echivalenta cu norma din IFRS, asa ca nu trebuie sa va mire faptul despre nerezolvarea problemei. Mai mult decit atit, in IFRS for SMES aceasta nu este o problema. Astfel, cum si a atras atentie autorul, problema poate fi rezolvata prin normele aprobate de catre entitate si stipulate in politicile sale contabile, in caz ca aceasta are semnificatie. In rest, oricine ar propune metode ce si cum, este doar opinia sa personala, care nu are acoperire prin norme contabile atit nationale cit si internationale, iar entitatea singura isi stabileste abordarea si tratamentul in situatia analizata, prin stabilirea si dezvaluirea tratamentului in politicile sale contabile.
Răspunde
 

Marian Oxana / 10.01.2015 21:17
Interesant articolul, dle Ciobanu. Iata care este parerea si a Dnei SIlvia Mahutova, consultant IFRS, si care ofera cursuri IFRS online -- se atribuie la costurile indatorarii diferențele de curs valutar legate de un împrumut în valută străină, doar dacă acestea au la bază diferențele cotelor dobânzilor privind împrumuturile în diferite valute.
Răspunde
 

aaa / 06.01.2015 21:20
Mersi mult, ca de obicei ridicaţi nişte probleme destul de complexe care necesita rezolvare, sper că anul acesta o sa rezolve multele probleme
Răspunde
 

Igor Goreacii / 06.01.2015 20:00
Dl Ciobanu imi face un interes deosebit pe tema diferentilor de suma si curs valutar. Daca sa analizam la situatia anului 2015 diferentele sunt obligatorii reiesind din noul SNC ,,Costul indatorarii'' fata de SNC 23, pina la definirea obiectelor ca active finale. Capitalizarea ar fi necesara revizuita pentru perioadele curente obligatorii. Mai ales IAS 23 al modificarilor obligatorii anului 2009 de la publicare. Prin trecerea mtodei ratei de capitalizare ar fi eficient pentru intreprindere.
Răspunde
 

 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.