Prima  |  Întrebări-Răspunsuri | Întrebări frecvente cu privire la concediul de maternitate

Întrebări frecvente cu privire la concediul de maternitate

19.06.2014   69297   252   Liuba Mursa, manager serviciul personal

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

imprimare

Întrebări frecvente cu privire la concediul de maternitate

Întrebare:
Cum funcționează legea in momentul în care persoana se află în concediu de maternitate, dar este însărcinată cu al doilea copil? Cum se procedează în cazul în care administrația entității în care activați, vă respinge cererea de prelungire a concediului?

Răspuns:
Conform art.124 alin. (2) din 
Codului Muncii al RM  

(2) În baza unei cereri scrise, persoanelor indicate la alin.(1), după expirarea concediului de maternitate, li se acordă un concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, cu achitarea indemnizaţiei din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Reieșind din contextul aliniatului dat, salariata are dreptul la concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani în baza cererii scrise fără excepții.

Pentru acordarea îndemnizaţii lunare pentru creşterea copilului până la vârsta de 3 ani, la casa teritorială de asigurări sociale salariata va fi obligată să prezinte extrasul din ordinal de acordare a concediu pentru îngrijire copilului până la vârsta de trei ani.

În cazul refuzului angajatorului, salariata are dreptul de a se adresa cu o plângere la Inspecția Muncii.

Întrebare:
Cât va constitui indemnizația pentru al doilea copil potrivit noilor modificări la legea privind indemnizațiile pentru incapacitatea temporara de munca, daca în acest moment persoana se află în concediu de maternitate cu primul copil? Daca între timp persoana își reia activitatea de munca cu regim de munca parțial, cum va influența aceasta la calculul indemnizației pentru al doilea copil?

Răspuns:
Conform
Hotărârii Guvernului Nr. 84  din  05.02.2014 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului Nr.1478 din 15 noiembrie 2002 cuantumul îndemnizaţiei unice la naşterea copilului a fost aprobat in mărimea:

- la naşterea primului copil – 3100 lei;
- la naşterea fiecărui copil următor – 3400 lei.

În baza cererii, angajata aflată în concediu de îngrijire copilului până la vârsta de trei ani are dreptul de a se reîntoarce la serviciul. În cazul reîntoarcerii le serviciu cu program de lucru parţial, salariata va menține și dreptul la îndemnizaţia lunară pentru creşterea/îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani acordată de casa teritorială de asigurări sociale.

La calculul îndemnizaţiei lunare pentru creşterea/îngrijirii al doilea copil, se va calcula în baza HG Nr. 84 din  05.02.2014 pentru modificarea şi completarea HG Nr. 1478  din  15.11.2002 cu privire la indemnizaţiile adresate familiilor cu copii.

Dacă până în aprilie îndemnizația pentru creșterea copilului se calcula în baza venitului mediu lunar asigurat realizat în ultimele 6 luni premergătoare lunii naşterii copilului, atunci din data de 01.04.2014, baza de calcul constituie venitul mediu lunar asigurat realizat în ultimele 12 luni. Lunile calendaristice ale concediului de maternitate (concediul prenatal cu o durată de 70 de zile calendaristice si concediul postnatal cu o durată de 56 de zile calendaristice) se substituie cu acelaşi număr de luni imediat  premergătoare perioadei incluse în calcul, deci 12 luni premergătoare primei zile de concediu de maternitate.

Întrebare:
Care sunt actele necesare care trebuie prezentate pentru stabilirea indemnizației de maternitate?

Răspuns:
Pentru a obține îndemnizația unică la naşterea copilului şi îndemnizaţia lunară pentru creşterea/îngrijirea copilului la casa teritorială de asigurări sociale se depun următoarele acte (conform
HG 1478 din 15.11.2002):

1. Certificatul medical (original);
2. Actul de identitate al mamei (copia);
3. Certificatul despre venitul asigurat pentru 12 luni (REV 5), premergătoare lunii producerii riscului asigurat, eliberat de fiecare dintre unitățile economice în care solicitantul îşi desfășoară activitatea.

Întrebare:
Dacă persoana aflată în concediul de îngrijire a copilului își reia activitatea, aceasta va pierde indemnizația? Câte ore ar trebui să lucreze, ca sa nu o piardă?

Răspuns:
Asiguratul care se află în concediul pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani la toate unităţile în care desfăşoară activităţi, are dreptul la indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului de la data acordării concediului şi până la vârsta de 3 ani a copilului.

În cazul în care mama sau tata (beneficiar de indemnizaţie) îşi reia activitatea în condiţiile timpului de muncă parţial, cu retribuirea muncii în proporţie din salariu de funcţie/tarifar stabilit conform sistemului tarifar de salarizare ori în mărimea salariului cuvenit pentru timpul efectiv lucrat în limitele timpului parțial din durata programului de muncă în cazul salarizării conform sistemelor netarifare de salarizare, la fiecare dintre unităţi, indemnizaţia nu se suspendă. 

Comentarii Adaugă comentariu
Josan Ion / 03.04.2018 22:01
buna ziua pe data de 8 apriie 2018 copilul implineste 3 ani cum ma intorc eu la serviciu, angajatorul imi va trimite chemare la serviciu? eu sint obligat sa merg din 9 aprilie la serviciu pot sa merg acuma in concediu
Răspunde
 

lefantut / 27.03.2018 14:32
Buna ziua, as dori sa aflu...angajata serviciului MAI care deja se afla in concediu de maternitate din contu propriu.....poate sa-si ia concediu de maternitate penru al doilea copil de si copilul nu e nascut pe teritoriul RM si e de alta nationalitate?
Răspunde
 

Galbur Stefan / 19.03.2018 12:56
Buna ziua, intrebarea mea este urmatoare: Sotia a lucrat la o institutie de stat, la moment contractul ei de munca este suspendat, acum lucreaza pt o intitutie de stat in Romania pentru o perioada de 6 luni, dupa care va veni inapoi la serviciu in R.Moldova. In cazul in care iese in concediul de maternitate si ulterior in concediul de ingrijire a copilului, se va lua in considerare salariile cu care a fost remunerata in Romania la calculul indemnizatiei? Sau doar se va lua in considerare doar salariile pe care le-a primit in ultimele 12 luni in R.Moldova?
Răspunde
 

gritenco eugeniu / 13.03.2018 17:32
sotiea nu lucreaza iar eu lucrez oficial pot primi indemnizatiea de maternitate si cum se calculeaza si cine o achita.
Răspunsuri (1)

Adrian / 13.03.2018
O poate primi sotia in baza salariului dvs. In certificatul medical de maternitate trebuie sa fie indicat ca sotia se afla la intretinerea sotului si intreprinderea la care lucreaza. Apoi acest certificat duceti in contabilitatea dvs. ei completeaza, apoi acest certificat il duceti la casa nationala asigurari sociale teritoriala. Cititi mai atent textul materialului acolo o sa gasiti raspunsuri

Răspunde
 

Aurelia / 13.03.2018 16:00
Spuneti-mi va rog, cum se calculeaza mai exact (matematic vorbind) indemnizatia lunara de ingrijire a copilului? Din salariul tarifar sau sau cel transferat pe card?
Răspunsuri (1)

Adrian / 13.03.2018
din salariu calculat, pe card primiti salariu net.

Răspunde
 

Maria / 13.03.2018 14:06
Buna ziua am zi eu o intrebare eu la momentul dat ma aflu in concediu de maternitate dar am lucrat si prin comul < si as vrea sa ma intorc la lucrul acela care prin cumul ei au dreptul sa imi refuze ? merci
Răspunde
 

valentina / 27.02.2018 10:29
ajutati-ma va rog frumos.ma aflu in concediu de ingrijire a copilului insa am ramas insarcinata cu urmatorul.compania la care lucrasem a fost desfiintata.ulterior am fost concediata si mia fost trimis prin posta cartela muncii.vreau sa stiu daca mai pot prumi concediu de maternitate sau care e procedura.ce sa fac
Răspunsuri (1)

Vasile / 07.03.2018
HOTĂRÎRE Nr. 1478 din 15.11.2002 cu privire la indemnizaţiile adresate familiilor cu copii III. CONDIȚIILE DE STABILIRE A INDEMNIZAȚIILOR ADRESATE FAMILIILOR CU COPII 7. Indemnizaţiile adresate familiilor cu copii se stabilesc, la cererea persoanei asigurate/neasigurate, cu respectarea următoarelor condiţii: ... [Pct.7 subpct.2), lit.f) introdusă prin HG1020 din 22.12.14, MO400-403/31.12.14 art.1111] g) în cazul persoanelor asigurate, angajate în baza contractului individual de muncă pe durată determinată, care încetează pînă la împlinirea de către copil a vîrstei de 3 ani, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se stabileşte începînd de la data acordării concediului pentru îngrijirea copilului şi pînă la împlinirea de către copil a vîrstei de 3 ani. În cazul acordării concediului pentru îngrijirea copilului pe o perioadă mai mică decît durata contractului pe perioadă determinată, indemnizaţia pentru creşterea copilului se stabileşte pe durata aflării asiguratului în concediu pentru îngrijirea copilului. În cazul încetării contractului individual de muncă pe durată determinată în perioada aflării în concediu pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 3 ani, indemnizaţia pentru creşterea copilului nu se suspendă, cu condiţia că persoana asigurată nu se angajează la o altă unitate.

Răspunde
 

Ecaterina / 25.02.2018 12:26
Buna ziya spunetimi va rog care este modalitatea de concediului de maternitate dupa expirarea a trei ani este o lege noua stam pina la patru ani sau sase cine poate sami ofere un raspuns
Răspunde
 

Liudmila / 01.02.2018 19:59
Buna spuneti va rog directoare gradinitei nu vrea sami primeasca copilul la gradinita,spune ca odata ce am luat concediu de ingrijire a copilului pina la 4 ani nu am dreptul sal duc la gradinita e corect oare.
Răspunde
 

liliana l. / 18.01.2018 08:37
pe 15 martie voi avea 30 saptamini de sarcina...la cite zile am dreptul de concediu anual...pe 2018 daca am iesit din concediu pe 12 septembrie 2017
Răspunde
 

A C / 02.01.2018 15:46
Buna ziua. Intrebarea mea e urmatoarea: pot sa particip in calitate de co-fondator a firme pe care dorim să o deschidem in cazul in care ma aflu in concediu de maternitate și dacă am dreptul sa activez in firma data fără a pierde indemnizația. Va multumesc anticipat.
Răspunde
 

Tatiana chiriac / 23.12.2017 11:34
Bună ziua spuneți-mi cum sa procedez în cazul meu eu îs însărcinată în săptămâna 33 și nu-s inscrisa un sotul.dar am dreptul sa pun concediul de maternitate în a 8 luna dacă ma înscriu după el sau e târziu cum sa fac sa nu pierd concediul
Răspunde
 

A G / 18.12.2017 01:06
Bună seara. Eu, mama, ma aflu în concediu de îngrijire a copil pin la 3ani.concediul expira la sfârșit lunii aprilie 2018.as vrea sa reîncep activitatea de profesoara, acum în ianuarie, salariul e deplin de 18 ore. Spuneti_mi, va rog, pot sa primesc și indemnizația lunara pu lunile ramase? Ce nr de ore trebuie sa fie lucrate? Ms.
Răspunde
 

Crasnii Natalia / 14.12.2017 07:04
Spunetimi va rog eu nu vreau sa es in concediu pot sa activez mai departe la serviciu sau concediu este obligatoriu sal ei
Răspunde
 

Ana / 11.12.2017 11:38
Buna ziua. sunt insarcinata dar nu am fost angajata in cimpul muncii vreau sa iau concediu de la sot. va zic din timp ca e angajat MAI ca la ei e putin alta procedura.El inca nu a folosit concediu de odinha care constituie 40 de zile. Daca il ea acuma pina la nastere nu se incadreaza pentru a lua jumate din acele 126 de zile .le va putea lua dupa nastere? Alta intrebare dupa nastere sotul poate lua 14 zile de concediu cum se numara ele se adauga la acelea 126 sau se sau care e procedura.( sunt platite aceste 14 zile sau nu?)Si pentru concediu de intretinere a copilului sotul poate lua concediu sau regim de lucru cu ore sacazute daca eu nu sunt angajata. Mersi de raspuns sper sa intelegeti intrebariele mele.
Răspunde
 

tatiana / 05.12.2017 15:51
buna ziua .spunetimi va rog la a 2 nastere cit se primeste alocatia si indemnizatia pe luna
Răspunde
 

catan v / 02.12.2017 12:22
trebuie sa ies in concediu de maternitate la jumatate lui februarie pot sami iau concediu inainte de asta si care sunt conditiile luind in consideratie ca lucrez la gimnaziu invatatoare.
Răspunde
 

Tatiana / 01.12.2017 12:00
Daca eu lucrez si am un salariu mic dar sotul are salariu mai mare iesind in concediu de maternitate pot lua indemnizatia sotului? ?raspundetimi va rog mult
Răspunde
 

Sava Natalia / 30.11.2017 16:17
Buna reara Am o rugăminte la dumneavoastră cine știe ce acte trebuie depuse pentru certificat de concediu???
Răspunde
 

Sava Natalia / 30.11.2017 16:01
Buna am si eu o întrebare ce docometi trebui de dus la cnas petru concediu de maternitate va rog cine stie sa ma ajute?
Răspunde
 

Mariana C / 28.11.2017 10:44
Buna ziua. Spuneti-mi va rog, daca sotul o sa ia concediul de ingrijire a copilului, el poate sa lucreze in aceasta perioada cu program partial de munca si sa i se pastreze si indemnizatia? Si a doua intrebare, este obligatoriu ca pe parcursul la acesti 3 ani el sa fie angajat la serviciul dat ca sa primeasca si indemnizatia, sau daca se concediaza in aceasta perioada pierde si indemnizatia ? Si a treia intrebare, daca eu (mama) ma concediez cu o luna inainte de 30 saptamini de sarcina, poate beneficia tatal de concediu de ingrijire a copilului (el este angajat) ? Va multumesc
Răspunde
 

Nicolai Susu / 24.11.2017 18:38
Buna ziua spunetimi va rog cine achita concediul de maternitate angajatorul sau statul, de exemplu eu am deschisa o intreprindere si am o angajata insarcinata si asi vrea foarte mult sa ma ajutati daca puteti sami raspundeti cine va trebui sa achite concediul de maternitate eu sau se va achita din bugetul statului si cum se calculeaza concediul de maternitate? Va multumesc anticipat.
Răspunsuri (1)

Adrian / 25.11.2017
Concediu de maternitate se achita de Casa Nationala de Asigurari Sociale Teritoriala. Depuneti acolo toate documentele si ei fac calcul. Pe scurt fara a intra in multe detalii cum calculeaza concediul - se detremina salariu mediu a ultimelor 12 luni (adunati toate salariile si impartiti la 12), apoi se afla media pe o zi calendaristica si se inmulteste la nr de zile din buletin.

Răspunde
 

CRISTINA / 13.11.2017 13:23
AJUTATIMA VA ROG, EU ACTIVEZ PE PERIOADA DETERMINATA IN LOCUL PERSOANEI CE SE AFLA IN CONCEDIU DE MATERNITATE, SUNT INSARCINATA SI VREAU SAMI IAU CONCEDIU DE MATERNITATE, IAR INAINTE VREAU SA IAU CONCEDIU ANUAL. CIND EU VOI IESI IN CONCEDIU ANUAL , PERSOANA PE CARE EU O INLOCUIESC V-A IESI LA SERVICIU.. EU VOI PRIMI TOATE INDEMNIZATIILE, INCLUSIV 3 ANI? SAU ESTE O ALTA PROCEDURA?
Răspunde
 

natalia / 11.11.2017 06:38
buna ziua ! ajtati-ma va rog am nascut in luna martie 2014 , am revenit l lucru si am lucrat pina in noiembrie 2017 acum am luat concediu suplimentar neplatit pina la virsta am dreptul pina la 4 ani sau pina la 6 aani . va multumesc
Răspunde
 

Vozan Patricia / 04.11.2017 17:58
Am si eu o intrebare...Poate bunica sa isi ia concediu de maternitate pentru a avea grija de nepot dupa ce acesta implineste 1 an?
Răspunde
 

Taya / 31.10.2017 17:38
Bună ziua.Am și eu asa o intrebare: La calcularea concediului de maternitate se ia in calcul și concediul de odihnă, si premiile acordate sau doar salariile care au fost in ultemele 12 luni. Mulțumesc .
Răspunde
 

Munteanu Artur / 29.10.2017 10:08
Buna ziua eu (sotul) activez official in cimpul de munca dar sotia nu activeaza, eu(sotul) pot lua concediu de maternitate daca CIND SOTIA VA AVEA 30 SAPTAMINI EU ABEA VOI AVEA 3LUNI SI JUMATE DE CIND ACTIVEZ OFICIAL. salariu meu este de 5000lei cit eu voi primi si daca voi primi concediu de maternitate.
Răspunde
 

Natalia / 25.10.2017 12:41
Buna ziua .Eu sunt insarcinata si nu lucrez vreu sa eu concediu de maternitate pe sot , da pot lua tot in acel moment si concediu de stat ca fiind mama nelucratoare?
Răspunde
 

vreau sa fiu tatic / 06.10.2017 15:26
Buna ziua. Avem asa situatie: mamica poate lua concediu pentru ingrijirea copilului un singur an (din anumite motive). Dupa trecerea unui an, pot eu (tata) sa iau concediu pentru ingrijirea copilului pentru urmatorii 2 ani? Multumesc Anticipat
Răspunsuri (1)

Petru / 06.10.2017
da puteti

Răspunde
 

Dragan Snejana / 10.09.2017 17:58
buna ziua! Asa o intrebare...ma aflu in concediul pentru ingrijirea copilului de 1an 10 luni si sunt insarcinata cu al doilea copil,in cazul meu eu am dreptul la un alt concediu de maternitate platit si la indemnizatia lunara pentru al doilea copil? ca indemnizatia unica la nastere e clar ca primesc.Mentionez ca pina a iesi in concediul pentru ingrijirea copilului am lucrat.
Răspunde
 

1 2 3 4 5 6 7 »»
 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
Articole
Scurte comentarii pe marginea celor publicate: Revista Monitorul Fiscal FISC.md nr. 5 (33) octombrie 2016 
26.10.2016  
Revista Monitorul Fiscal FISC.md. din luna octombrie, n-a rămas fără atenția noastră. În acest număr al revistei am găsit multe subiecte interesante care merită să fie citite și analizate
Бухгалтерские и Налоговые Консультации №9/2016, записи на полях 
17.10.2016  
БНК, другой журнал, который с удовольствием читают многие бухгалтера и аудиторы нашей страны, также не остался без нашего внимания
Бухгалтерские и Налоговые Консультации №8/2017, комментарии на полях 
26.09.2017  
Комментарии по материалам, опубликованным в журнале БНК: Подоходный налог: последние изменения и комментарии; Уборка жилых домов и НДС; НДС и подарки своим сотрудникам; Прекращение действия предпринимательского патента; Многолетние насаждения (виноградник) и налог на недвижимость и другие.
Modificări în legislația fiscală 2016, scurte comentarii. Titlul V - IX 
29.07.2016  
Comentarii privind modificările din Codul fiscal privind administrarea fiscală, impozitul pe bunurile imobiliare, impozitul pe avere, taxele locale, taxele pentru resursele naturale și taxele rutiere
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.