Prima  |  Articole  |  Fiscalitate | Achitări către nerezidenți prin card bancar – aspecte contabile și fiscale

Achitări către nerezidenți prin card bancar – aspecte contabile și fiscale

19.04.2017   1494   Adrian Știrbu, Auditor

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

imprimare
Cardul bancar devine tot mai des un instrument de plată comod pentru entități. În legătură cu acest fapt, este important să fie respectate obligațiunile fiscale ale plătitorului care, în unele cazuri, sunt legate de data plății pentru servicii (mărfuri). În acest material o să vă atragem atenția asupra aspectelor fiscale și contabile, legate de tranzacțiile de achitare pentru servicii și mărfuri prin intermediul cardurilor bancare. În baza unei situații, des întâlnite în activitatea multor întreprinderi, o să dezvăluim aspectele contabile și fiscale ale operațiunii de achitare prin intermediul cardului bancar. Entitatea X, care deține un card bancar business în MDL, a decis să achite unui nerezident pentru serviciile de publicitate pe internet (plasarea publicității pe diferite pagini web) prin intermediul cardului bancar. Plata s-a efectuat prin pagina web a prestatorului de servicii la data de 30.12.2016, prețul serviciului fiind 500 USD. Pentru această plată Banca a emis un extras de cont cu data de 03.01.2017.
Această informație este protejată! Vă rugăm să vă înregistrați.

Membru nou
Pentru accesarea informațiilor protejate,
Vă rugăm să completați
forma de înregistrare.

Autentificare
Email:
Password:  
Comentarii Adaugă comentariu
 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
Întrebări-răspunsuri
Privind dreptul la achitarea indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, dacă stagiul angajatului este mai mic de 9 luni 
14.07.2016  
Activez din iulie 2015. În februarie 2016 am stat 6 zile în concediu medical. Mi se cuvine achitarea concediului medical?
Privind acordarea concediului de odihnă integru 
27.06.2016  
În primul an de muncă, după 11 luni lucrate fără concediu de odihnă, angajatul are dreptul la 28 zile de concediu sau 26 (11x2,33)?
Privind calcularea și achitarea concediului adiţional plătit pentru studii 
22.06.2016  
Dacă îți ei concediu adiţional plătit pentru studii, unde trebuie să se achite 75 % din salariu mediu și cum se calculează acesta?
Modul de calculare a concediilor suplimentare 
03.02.2016  
În cazul în care o persoană apropiată a unui angajat a decedat, angajatul va putea beneficia de concediu suplimentar? Cum se va calcula acest concediu?
© 2018 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.