Prima  |  Articole  |  Fiscalitate | Reprezentanță permanentă a nerezidentului - incertitudini și întrebări fără răspuns

Reprezentanță permanentă a nerezidentului - incertitudini și întrebări fără răspuns

01.11.2016   537   1   Veaceslav Ciobanu, Contabil certificat ACAP, auditor

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

imprimare
Tema acestui articol a fost inspirată de o situație obișnuită din viața de toate zilele - un contract de locațiune a unui bun imobil, amplasat în Republica Moldova, în cadrul căruia în calitate de locator apare o persoană nerezidentă (persoană fizică cetățean străin sau întreprindere nerezidentă), iar în poziția de locatar - o întreprindere rezidentă. Analizând obligațiile fiscale ale părților contractante, care reies din acest contract, am stabilit mai multe incertitudini și întrebări, legate de activitatea unui nerezident în Republica Moldova, la care n-am găsit un răspuns univoc în legislația fiscală.
Această informație este protejată! Vă rugăm să vă înregistrați.

Membru nou
Pentru accesarea informațiilor protejate,
Vă rugăm să completați
forma de înregistrare.

Autentificare
Email:
Password:  
Comentarii Adaugă comentariu
Inna / 03.11.2016 19:09
Cu nerezidentii tot timpul apar multe probleme. Si nimeni nu vrea sa le rezolve sau sa-si asume responsabilitate. Azi spun intr-un fel mine in altul. :((((((((( Mersi pentru ca incercati sa faceti lumina
Răspunde
 

 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
Întrebări-răspunsuri
Privind posibilitatea acordării împrumuturilor cu dobândă între persoane fizice 
19.08.2016  
Poate o persoană fizică rezidentă să împrumute bani unei alte persoane fizice rezidente contra unei dobânzi? Cum se va impozita dobânda obținută?
Privind modul de angajare a fondatorului unei entități la entitatea acestuia 
27.07.2016  
La SRL sunt doi fondatori cu cota parte 50% fiecare, ambii activează în cadrul societății. Se întocmeşte contract individual de muncă pentru ambii sau este suficient extrasul de la CÎS pentru a fi considerați angajaţi?
Privind dreptul la achitarea indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, dacă stagiul angajatului este mai mic de 9 luni 
14.07.2016  
Activez din iulie 2015. În februarie 2016 am stat 6 zile în concediu medical. Mi se cuvine achitarea concediului medical?
Privind deducerea salariului unui contabil, reieșind din funcția și studiile acestuia 
08.07.2016  
Cum se determină salariul unui contabil responsabil de salarizare și materiale, ce are studii superioare nefinisate cu certificat academic?
Privind acordarea concediului de odihnă integru 
27.06.2016  
În primul an de muncă, după 11 luni lucrate fără concediu de odihnă, angajatul are dreptul la 28 zile de concediu sau 26 (11x2,33)?
© 2017 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.