Prima  |  Întrebări-Răspunsuri | Întrebări frecvente cu privire la concediul de maternitate

Întrebări frecvente cu privire la concediul de maternitate

19.06.2014   60294   226   Liuba Mursa, manager serviciul personal

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

imprimare

Întrebări frecvente cu privire la concediul de maternitate

Întrebare:
Cum funcționează legea in momentul în care persoana se află în concediu de maternitate, dar este însărcinată cu al doilea copil? Cum se procedează în cazul în care administrația entității în care activați, vă respinge cererea de prelungire a concediului?

Răspuns:
Conform art.124 alin. (2) din 
Codului Muncii al RM  

(2) În baza unei cereri scrise, persoanelor indicate la alin.(1), după expirarea concediului de maternitate, li se acordă un concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, cu achitarea indemnizaţiei din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Reieșind din contextul aliniatului dat, salariata are dreptul la concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani în baza cererii scrise fără excepții.

Pentru acordarea îndemnizaţii lunare pentru creşterea copilului până la vârsta de 3 ani, la casa teritorială de asigurări sociale salariata va fi obligată să prezinte extrasul din ordinal de acordare a concediu pentru îngrijire copilului până la vârsta de trei ani.

În cazul refuzului angajatorului, salariata are dreptul de a se adresa cu o plângere la Inspecția Muncii.

Întrebare:
Cât va constitui indemnizația pentru al doilea copil potrivit noilor modificări la legea privind indemnizațiile pentru incapacitatea temporara de munca, daca în acest moment persoana se află în concediu de maternitate cu primul copil? Daca între timp persoana își reia activitatea de munca cu regim de munca parțial, cum va influența aceasta la calculul indemnizației pentru al doilea copil?

Răspuns:
Conform
Hotărârii Guvernului Nr. 84  din  05.02.2014 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului Nr.1478 din 15 noiembrie 2002 cuantumul îndemnizaţiei unice la naşterea copilului a fost aprobat in mărimea:

- la naşterea primului copil – 3100 lei;
- la naşterea fiecărui copil următor – 3400 lei.

În baza cererii, angajata aflată în concediu de îngrijire copilului până la vârsta de trei ani are dreptul de a se reîntoarce la serviciul. În cazul reîntoarcerii le serviciu cu program de lucru parţial, salariata va menține și dreptul la îndemnizaţia lunară pentru creşterea/îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani acordată de casa teritorială de asigurări sociale.

La calculul îndemnizaţiei lunare pentru creşterea/îngrijirii al doilea copil, se va calcula în baza HG Nr. 84 din  05.02.2014 pentru modificarea şi completarea HG Nr. 1478  din  15.11.2002 cu privire la indemnizaţiile adresate familiilor cu copii.

Dacă până în aprilie îndemnizația pentru creșterea copilului se calcula în baza venitului mediu lunar asigurat realizat în ultimele 6 luni premergătoare lunii naşterii copilului, atunci din data de 01.04.2014, baza de calcul constituie venitul mediu lunar asigurat realizat în ultimele 12 luni. Lunile calendaristice ale concediului de maternitate (concediul prenatal cu o durată de 70 de zile calendaristice si concediul postnatal cu o durată de 56 de zile calendaristice) se substituie cu acelaşi număr de luni imediat  premergătoare perioadei incluse în calcul, deci 12 luni premergătoare primei zile de concediu de maternitate.

Întrebare:
Care sunt actele necesare care trebuie prezentate pentru stabilirea indemnizației de maternitate?

Răspuns:
Pentru a obține îndemnizația unică la naşterea copilului şi îndemnizaţia lunară pentru creşterea/îngrijirea copilului la casa teritorială de asigurări sociale se depun următoarele acte (conform
HG 1478 din 15.11.2002):

1. Certificatul medical (original);
2. Actul de identitate al mamei (copia);
3. Certificatul despre venitul asigurat pentru 12 luni (REV 5), premergătoare lunii producerii riscului asigurat, eliberat de fiecare dintre unitățile economice în care solicitantul îşi desfășoară activitatea.

Întrebare:
Dacă persoana aflată în concediul de îngrijire a copilului își reia activitatea, aceasta va pierde indemnizația? Câte ore ar trebui să lucreze, ca sa nu o piardă?

Răspuns:
Asiguratul care se află în concediul pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani la toate unităţile în care desfăşoară activităţi, are dreptul la indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului de la data acordării concediului şi până la vârsta de 3 ani a copilului.

În cazul în care mama sau tata (beneficiar de indemnizaţie) îşi reia activitatea în condiţiile timpului de muncă parţial, cu retribuirea muncii în proporţie din salariu de funcţie/tarifar stabilit conform sistemului tarifar de salarizare ori în mărimea salariului cuvenit pentru timpul efectiv lucrat în limitele timpului parțial din durata programului de muncă în cazul salarizării conform sistemelor netarifare de salarizare, la fiecare dintre unităţi, indemnizaţia nu se suspendă. 

Comentarii Adaugă comentariu
Ana / 23.09.2015 17:02
Buna ziua! va rog frumos sa ma consultati sunt in concediu de ingrijire a copilului din 2013 pe un termen de 3 ani, in 2014 compania in care am activat a sistat temporar activitatea si acum sunt insarcinata cu al doilea copil pot sa beneficiez de concediu prenatal in baza sotului ?
Răspunde
 

Adrian / 11.09.2015 19:33
Conform punctului nr. 27 din regulamentul aprobat prin HG 108 din 03.02.2005 (http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=295663) Dreptul la indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav se acordă, opţional, unuia dintre părinţi: mamei sau tatălui. În cazul în care nici mama, nici tata, din motive întemeiate (tratament îndelungat al unei boli grave sau al consecinţelor traumei, spitalizare, absenţă temporară de la locul permanent de trai, decădere din drepturile părinteşti etc. – caz confirmat documentar), nu pot îngriji copilul bolnav în vîrstă de pînă la 10 ani, copilul care suferă de maladie oncologică în vîrstă de pînă la 16 ani sau copilul cu dizabilitate în vîrstă de pînă la 16 ani, indemnizaţia se acordă altor persoane asigurate, opţional: tutorelui, altui membru de familie, bunicului, bunicii.
Răspunde
 

GANDZII RAISA / 11.09.2015 17:53
Buna seara. Va rog frumos sa ma consultai in situatia mea. Sunt bunica si nepotica (bolnava de diabet zaharat) are nevoie de ingrijire. Parintii copilului lucrează. Eu la fel sunt angajata (funcționar public). Intrebarea mea este dacă, am dreptul sa beneficieze de concediu si de indemnizatii pentru ingrijirea copilului. Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc.
Răspunde
 

Evelina / 31.08.2015 18:56
Buna seara! Am tot citit pe ici, pe colo, dar ramin cu ceva neclaritati. Deci... sunt angajata din 2005, iar la intreprinderea unde activez pina-n prezent -- din 2006. Nasterea copilului va fi in mai 2016. Cum mi se va calcula indemnizatia lunara, daca in mai-iunie am fost in concediu de odihna, iulie-august in concediu medical, iar in septembrie-octombrie 2015 planific iar sa iau concediu de odihna? Va multumesc anticpat pentru timpul acordat si pentru raspuns! Cele bune tuturor!
Răspunsuri (2)

Sveta / 28.02.2016
buna ziua!!spune-ti va rog, cind e mai bine sa iau concediul de lucru pina sau dupa concediul de maternitate ca sa nu pierd din indemnizatii?

Sveta / 28.02.2016
buna ziua!!spuneti va rog, cind e mai bine sa iau concediul de lucru pina sau dupa concediul de maternitate ca sa nu pierd din indemnizatii?

Răspunde
 

Doina / 21.08.2015 13:58
Buna ziua. Ma aflu in concediul de ingrijire a copilului care are 2 ani. In luna mai si jumate de luna iunie am prestat servicii de monitorizare unei alte organizatii, nu la lucrul de baza. Ce prezint la CNAS pentru a nu-mi pierde indemnizatia?
Răspunde
 

tanea / 17.08.2015 19:44
Buna ! Sunt in asa situatie: am iesit la lucru din concediuu de maternitate la virsta copilului de 2 ani si 4 luni, am lucrat pina la trei ani pe 7 ore pentru a-mi mentine indemnizatia, apoi inca 2 luni dupa care am fost concediata prin reducerea de personal. In urmatoarea luna am ramas insarcinata, cum se va calcula indemnizatia pentru ingrijirea copilului pina la 3 ani, daca in momentul dat nu am unde sa ma angajez in cimpul muncii ?
Răspunde
 

tanea / 14.08.2015 14:57
Buna ziua. Sunt angajata laBEM, LA moment in concediu de ingrijire a copilului. Ce se va intimpla in cazul lichidarii bancii si daca vom primi indemnizatia pina la 3ani ? Iar in cazul sarcinii a doua vom primi indemnizatia de maternitate si ingrijire a copilului ca persoana asigurata sau neasigurata?
Răspunde
 

Anna / 04.08.2015 12:49
Ce se intimpla cu persoanele aflate in concediu de maternitate in momentul lichidarii societatii? Functioneaza si pentru ele art. 86 (b)? Este nevoie sa se inregistreze la biroul fortei de munca?Primesc indemnizatii de inchidere de la angajator? Cum se calculeaza? Multumesc anticipat
Răspunde
 

stela / 03.08.2015 08:05
Buna. Spuneti-mi va rog pentru a pastra indemnizatia lunara pentru ingrijirea copilului cind revii la serviciu pina la virsata de 3 ani a copilului cite ore sau cite minute minim e necesar pentru a indica in cerere? Multumesc.
Răspunde
 

viorica / 29.07.2015 06:33
Buna ziua,as vrea sa intreb eu am venit la serviciu cind fata avea 2 anisori si dupa lege ca sa primesc si indemnizatia pentru copil am lucrat pina la 3 ani cite 7 ore,cind a implinit 3 ani am scris cerere sa fiu trecuta la ziua completa de 8 ore ,dar nu mi sa semnat cererea,intrbarea mea este daca are angajatorul dreptul sa nu semneze cererea si eu sa ramin la 7 ore fara ca eu sa fiu deacord?
Răspunde
 

Olesea / 23.07.2015 12:25
Buna! Am si eu o intrebare, sunt in concediu pentru ingrijirea copilului pina pe 09.08.2015, la moment sint insarcinata cu al doilea copil si in septembrie2015 trebuie sa ies in concediu de maternitate; pe toata perioada concediului de ingrijire a copilului am lucrat prin cumul; cum se va calcula concediu de maternitate si concediul de ingrijire la al 2 copil, doar din salariul de unde activez prin cumul? Daca revin in august la serviciul de baza, dar nu va fi luna deplina, doar 3 saptamini in august si 2 saptamini in septembrie, cum va influenta asupra sumei indemnizatiei? Va rog sa-mi raspundeti, multumesc anticipat.
Răspunde
 

Bodrug Cristina / 17.07.2015 13:37
Buna ziua, as dori sa stiu daca voi putea primi concediul de 126 de zile pe numele sotului, daca eu sunt studenta la intretinerea lui, dar in ultimele luni premergatoare am 2 luni lucrate cu un salariu de 900 lei, ceea ce nu constituie 4 salarii medii pe tara, chiar ptr aceste 2 luni nu voi primi nimik , deoarece eu sunt studenta la intretinerea lui
Răspunde
 

natalia / 15.07.2015 19:05
spuneti-mi va rog are dreptul mama cu copil de 1 luna sa lucreze la gradinita,eu am scris cere sa o inlocuies dar ea nu vrea sa scrie cere de plecare in concediu pentru ingrijirea copilului
Răspunde
 

Olga / 12.07.2015 12:29
Salut, eu am depus cererea pentru a primi indemnizatie la casa teritoriala pe data de 4 mai la o luna dupa nastere, mi s-a spus ca prima indemnizatie va fi in iunie ,nu a fost mam dus la ei a doua oara sa intreb mi s-a spus ca in luna iulie am fost la Banca de Economii si mi s-a spun ca inca nu s-au transferat banii. In acest caz ce sa fac? Deacum sunt doua luni jumate de cind asteptam.
Răspunsuri (1)

pokemon / 14.07.2015
continuati apelurile

Răspunde
 

Iulia C. / 17.06.2015 09:48
Buna ziua! Pe ce termen se incheie contractual individual de munca in cazul cind angajata de baza se afla in concediu de maternitate deja cu al 2-lea copil, in locul acestea pe perioada concediului a fost luata o alta fata care acum a iesit tot in concediu de maternitate? Va multumesc anticipat
Răspunsuri (1)

pokemon / 14.07.2015
la discretia partilor

Răspunde
 

Zamfir Elena Valentina / 15.06.2015 15:16
Buna ziua! Incepand cu 12.05.2015 mi-a incetat contractul individual de munca conform art. 65(1), in momentul respectiv avand 1 an 1 luna si 3 zile lucrate. Tot incepand cu 12.05.2015 am intrat in concediu de maternitate.Ce pot face in aceasta situatie si cine imi va plati concediul? Multumesc!
Răspunsuri (1)

pokemon / 14.07.2015
calculul s plata concediului de matenitate ca si cel de ingrijirea o face casa de asigurari. mergeti la oficiul teritorial.

Răspunde
 

Viorica / 11.06.2015 18:28
Buna ziua. Spuneti-mi va rog cum se procedeaza in cazul in care mi s-a incheiat concediul de ingrijire a copilului insa la intoarcerea la munca administratia companiei la care activez motiveaza ca nu are functie vacanta pentru a ma aganja, deoarece pe functia ce o detineam a fost angajata o persoana ca salariat de baza si nu temporar. Si ce se intimpla daca mi se ofera alta functie si eu o refuz, sunt obligata sa o accept? Multumesc anticipat.
Răspunde
 

angela / 11.06.2015 14:44
buna ziua lucrez oficial 6luni de zile in septebrie trebue sa nasc si vreau sa es in concediu de maternitate voi primi eu bani pentru concediu sau nu?
Răspunde
 

Larisa / 26.05.2015 14:34
Buna ziua! Acum am iesit in concediul medical inainte de concediul pentru ingrijirea copilului , urmeaza sa nasc in august, am activat 5 ani. Cum si de catre cine se achita aceasta Foaie medicala? Cum se calcueaza?
Răspunde
 

Irina / 21.05.2015 17:57
Buna. La noi asa o situatie. Dupa nastere, am luat indemnizatia lunara 1.5 ani, ca somera (300 lei lunar). Acum copilul are 2 ani si 4 luni. Deci din iulie 2014 nu mai primesc nimic de la stat. E posibil ca sotul sa treaca cu orele de lucru la serviciu partial, si sa trecem concediul de ingrijire a copilului dupa el si sa luam indemnizatia lunara calculata din salariul lui, pana la 3 ani? Se face un recalcul sau in genere e posibil de depus acum actele? Sper ca am fost inteleasa. Va multumesc.
Răspunde
 

Natalia / 13.05.2015 19:59
Buna ziua. Va rog frumos sa ma consultati la situatia mea. " Activez la o institutie de stat ca angajator prin cumul, deja de 4 ani, serviciu de baza nu am de aproximativ 3.5 ani. Conducerea intreprinderii unde activez prin cumul nu ma poate angaja ca lucrator de baza. Inrebarea este: Esind in concediu de maternitate o sa pot prezenta venitul din ultemele 12 luni de la serviciu prin cumul la Asistenta sociala? Si daca mi se va acorda idemnizatiile pentru copil avind un singur serviciu dar inregistrat ca prin cumul?
Răspunsuri (2)

pokemon / 14.07.2015
ce e cumul sau fara tot venit asigurat este

Tatiana sapa / 14.05.2015
Daca DVS demisionaţi de la locul de muncă de baza. munca prin cumul automat devine loc de muncă de bază

Răspunde
 

Maria / 13.05.2015 09:54
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Lucrez de 7 ani ca si profesoara si in 5.05.2015 trebuie sa mi depun actele pentru indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani. Cum se calculeaza indemnizatia in functie de salariul net de pe ultimul an lucrat. Aici intra si banii pe care ii primim din ordonante judecatoresti cum ne-a fost taiat salariul in urma cu 5 ani si i am primit reproactiv anul acesta in mai multe transe fiind impozitati sau intra doar salariul net fara acesti bani. Precizez ca pe fluturas au venit impreuna cu salariu si au fost impozitati impreuna. In lege am citit ca intra orice venit din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului care a foat impozitat. Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc.
Răspunde
 

ecaterina / 11.05.2015 13:56
Persoana a lucrat la un s.r.l. avind un salariu de 850 lei si stagiu de cotizare un an. La 1 mai persoana se elibereaza fiind insarcinata. Care va fi baza de calcul a indemnizatiei de maternitate si cum se va calcula corect din salariul de 850 lei sau cuantumul minim garantat al salariului in sectorul real? Are dreptul persoana sa beneficieze de indemnizatia de maternitate la sot?
Răspunde
 

Tatiana / 08.05.2015 15:05
Buna ziua. Eu sunt in asa o situatie: pe 14 martie 2013 am iesit in concediu de maternitate cu primul copil, iar in decembrie 2013 am primit pe card de la serviciu un premiu banesc (pentru activitatea reusita a anului 2013). In august 2015 ies in decret cu al doilea bebe (acum sunt in concediu pentru ingrijirea copilului). Premiul primit atunci se va socoti ca venit asigurat? In contabilitate la serviciu mi s-a explicat ca suma data e premiu pentru perioada 2013 in care eu am lucrat, doar ca transferul acestei sume s-a efectuat la sfirsitul anului. Spuneti-mi, va rog, cum trebuie sa procedez in cazul dat? E nevoie de scris vreo cerere la asistenta sociala cind depun actele? Daca da: ce trebuie sa specific in ea? Multumesc anticipat!
Răspunde
 

Tatiana / 08.05.2015 15:04
Buna ziua. Eu sunt in asa o situatie: pe 14 martie 2013 am iesit in concediu de maternitate cu primul copil, iar in decembrie 2013 am primit pe card de la serviciu un premiu banesc (pentru activitatea reusita a anului 2013). In august 2015 ies in decret cu al doilea bebe (acum sunt in concediu pentru ingrijirea copilului). Premiul primit atunci se va socoti ca venit asigurat? In contabilitate la serviciu mi s-a explicat ca suma data e premiu pentru perioada 2013 in care eu am lucrat, doar ca transferul acestei sume s-a efectuat la sfirsitul anului. Spuneti-mi, va rog, cum trebuie sa procedez in cazul dat? E nevoie de scris vreo cerere la asistenta sociala cind depun actele? Daca da: ce trebuie sa specific in ea? Multumesc anticipat!
Răspunde
 

Ina / 06.05.2015 19:54
Buna ziua, spunete-mi va rog daca ma aflu in concediu de maternitate virsta de la 3 pina 6 ani intr-0 institutie, pot sa activez oficIl in alta institutie
Răspunsuri (1)

pokemon / 14.07.2015
da, mai mult ca atit poti sa activezi prin cumul si fara ca sa fii in concediu.

Răspunde
 

Maria / 05.05.2015 08:12
Buna ziua.Mi se refuza achitarea concediului de maternitate in baza sotului din cauza ca eu am mai putin de 9luni consecutive nelucrate….este vreo iesire din situatie?
Răspunde
 

carolina / 02.05.2015 15:52
buna ziua.spuneti-mi va rog daca pina pe 1.02.2015m-am aflat in concediu de maternitate. si l-am prelungit pina la 6 ani din cont propriu si acum sunt insarcinata in luna 5 voi putea primi indemnizatii pe al 2 copil sau mai bine sa ma restabilesc la serviciu si daca da conform carui articol?
Răspunsuri (1)

Petru / 02.05.2015
O sa primiti indemnizatii, trebuie sa va uitati dupa raspuns in legea Legea nr. 289 din 22.07.2004 privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară si Hotărîrea Guvernului nr. 108 din 03.02.2005 privind aprobarea Regulamentului cu privire la condiţiile de stabilire, modul de calcul şi de plată a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă şi altor prestaţii de asigurări sociale le gasiti pe lex.justice.md

Răspunde
 

olesea / 20.04.2015 13:34
spuneti-mi va rog am un serviuciun responsabil poate sotul poate ieshi i in concediul de maternitate in locul meu
Răspunsuri (3)

popa veaceslav / 29.06.2015
Codul muncii prevede că în concediu de îngrijirea copilului poate ieşi MAMA, TATA, Bunica, Bunelul sau Tutorele legal al copilului.

eleonora chilian / 17.06.2015
da sigur ca poate sa easa el olesea

Adrian / 20.04.2015
In concediu de maternitate nu poate iesi, dar in concediu de ingrijire pina la 3 ani este posibil ca sotul dvs sa plece

Răspunde
 

Nina / 03.03.2015 20:26
Salut! acum sunt in concediu de ingrijire a copilului de la 3 la6 ani, sunt insarcinata cu al 2-lea copil , cit va constitui indemnizația pentru al doilea copil?
Răspunsuri (1)

pokemon / 14.07.2015
indemnizatia de graviditate nu vei primi, indemnizatia de crestere o sa ai reiesind din salariul minim garantat.

Răspunde
 

«« 1 2 3 4 5 6 »»
 
Nume, Prenume *: E-mail:
Comentariu * caractere rămase  
Articole
Scurte comentarii pe marginea celor publicate: Revista Monitorul Fiscal FISC.md nr. 5 (33) octombrie 2016 
26.10.2016  
Revista Monitorul Fiscal FISC.md. din luna octombrie, n-a rămas fără atenția noastră. În acest număr al revistei am găsit multe subiecte interesante care merită să fie citite și analizate
Бухгалтерские и Налоговые Консультации №9/2016, записи на полях 
17.10.2016  
БНК, другой журнал, который с удовольствием читают многие бухгалтера и аудиторы нашей страны, также не остался без нашего внимания
Бухгалтерские и Налоговые Консультации №8/2017, комментарии на полях 
26.09.2017  
Комментарии по материалам, опубликованным в журнале БНК: Подоходный налог: последние изменения и комментарии; Уборка жилых домов и НДС; НДС и подарки своим сотрудникам; Прекращение действия предпринимательского патента; Многолетние насаждения (виноградник) и налог на недвижимость и другие.
Modificări în legislația fiscală 2016, scurte comentarii. Titlul V - IX 
29.07.2016  
Comentarii privind modificările din Codul fiscal privind administrarea fiscală, impozitul pe bunurile imobiliare, impozitul pe avere, taxele locale, taxele pentru resursele naturale și taxele rutiere
© 2017 Contabil Şef. Toate Drepturile Rezervate.